Lees hier al onze nieuwsberichten

Nieuws

Gemeente in de kijker: Herk-de-Stad!

 

Het gezoem van de bijen én de allereerste zonnestralen, het startschot van de lente is een feit. Ook doorheen de Immo Top Invest-blog waait een verfrissend lente-briesje! Zo komen we op de proppen met een nieuwe rubriek en zullen we maandelijks een Limburgse gemeente in de kijker plaatsen. Vandaag bijt Herk-de-Stad de spits af, de thuishaven van de vriendelijkste stem van Limburg: onze eigenste Patricia!


Het prachtige Haspengouw, de Limburgse Kempen, het Hageland en de provinciehoofdstad Hasselt liggen op een boogscheut van deze Limburgse gemeente. Naast het feit dat Herk-de-Stad geniet van een geweldige ligging, weet deze gemeente nog meer knappe troeven uit te spelen. Denk maar aan haar historische stadskern, de prachtige wandel- en fietsroutes, het oudste muziekfestival van het land en de grootste waterplas van Vlaanderen.

 

immotopinvest-herk-de-stad.jpg

 

We gaan zeven jaar terug in de tijd, wanneer Patricia het gezellige Munsterbilzen achter zich laat en manlief volgt naar het charmante Herk-de-Stad. Al snel weet Patricia deze boeiende gemeente te omarmen! Als fervent sporter is het uitgebreide fiets- en wandelnetwerk een waar godsgeschenk. Na een flinke inspanning komt natuurlijk ook welverdiende culinaire ontspanning! Wist je dat het beste pannenkoekenhuisje en de lekkerste frietjes van de hele wereld zich in in Herk-de-Stad bevinden?

 

Dat Herk-de-Stad zich supergoed situeert hoeft geen bijval meer: steden als Antwerpen, Leuven en Brussel zijn vlot bereikbaar via het alom bekende ‘Klaverblad’. “Toch hoef je voor de leukste plekjes en restaurantjes de gemeente niet uit”, voegt Patricia er snel aan toe. Wanneer de zon hoog aan de hemel prijkt kan je het niet beter treffen dan op ‘t Vloot, gelegen aan het Schulensmeer - volgens Patricia het ideale plekje voor een moment van rust en een goed boek. Ook wanneer je op zoek bent naar de Spaanse zon hoef je Herk-de-Stad niet te verlaten. Ben je net als Patricia liefhebber van de Spaanse keuken, dan kunnen de wekelijkse tapas-suggesties van De Gulden Mortier je gegarandeerd smaken! Om een gezellig vervolg te breien aan een geslaagde avond in Herk-de-Stad, zak je ‘s avonds gezellig af naar Casa Vino.

 

Met ruim 12.000 inwoners heerst er in Herk-de-Stad nog steeds een gezellige dorpssfeer, dus als je op zoek bent naar een woonst in een groene doch centraal en rustig gelegen omgeving… Herk-de-Stad is the place to be!