Lees hier al onze nieuwsberichten

Nieuws

Housewarming: de checklist

Een huis gekocht via Immo Top Invest? Check. Alle renovatiewerken zijn klaar? Check! Al jouw vrienden uitgenodigd voor een eerste feestje in je nieuwe stek? Dubbelcheck! Maar, wat ga je nu doen om die housewarming 100% geslaagd te maken? Wel, hier zijn onze ultieme tips.


shutterstock_530248582.jpg

 

#1 - Bescherm de meubels

Je hebt maar pas nieuwe meubels gekocht of je oude verhuisd, deze mogen dus ab-so-luut niet vuil worden! Voorkomen is beter dan genezen natuurlijk én je kan er bovendien nog iets leuks aan over houden. Koop dus een gewoon wit tafellaken dat je over je meubels kan gooien en leg er een alcoholstift naast aan een touwtje. Zo kunnen jouw gasten uitbundig feesten, eten en drinken terwijl jouw meubels ongeschonden blijven én een leuke boodschap achterlaten.

 

#2 - Hapjes en drankjes

Als er iets is dat je zeker niet mag vergeten, dan zijn het wel de hapjes en de drankjes. Ga voor simpele en kleine ‘gerechtjes’ die je makkelijk zelf kan maken. Deze bereid je daarom ook best op voorhand voor, zodat je de avond van je housewarming zelf gewoon onder de mensen kan zijn. Het is natuurlijk niet leuk als je je eigen feestje mist!

Wat de drankjes betreft, zet je de standaard dingen gewoon klaar zodat jouw gasten zichzelf kunnen helpen. Wil je toch graag uitpakken met iets? Serveer dan een simpele maar heerlijke cocktail of gin tonic! Het is niet veel werk en geeft toch een erg goede indruk

 

#3 - Rondleiding

De belangrijkste reden waarom mensen bij jou thuis een feestje komen vieren? Om jouw nieuwe woonst te zien natuurlijk. Aangezien de gasten vaak niet allemaal tesamen toekomen, leid je best iedereen apart rond of in kleine groepjes. Wij raden aan dat je wacht en groepjes van vijf personen vormt, zo verlies je niet te veel tijd en kan je toch genoeg aandacht besteden aan iedere persoon in het groepje (moesten ze vragen hebben natuurlijk).

 

#4 - Leuke activiteiten

Een beetje bijpraten en dansen (en aanhoren hoe mooi je nieuwe thuis wel niet is) kan leuk zijn voor eventjes, maar hoogstwaarschijnlijk worden een aantal mensen dit vrij snel moe. Zorg daarom ook voor een soort (rand)animatie, zoals beerpong bijvoorbeeld. Al raden we je aan om je daarvoor toch naar buiten te verplaatsen… Je wilt namelijk niet dat die antieke vaas die je nog van je bobonne hebt gekregen op de grond in duizend stukjes ligt!

 

#5 - Music maestro

We denken dat iedereen er wel akkoord mee zal gaan dat de muziek een feestje maakt of kraakt. Maak daarom een fantastische afspeellijst klaar of ga Spotify af voor een perfecte housewarming playlist! Om zeker te weten dat iedereen het naar zijn zin zal hebben, kan je mensen ook verzoeken om telkens nummers aan de afspeellijst toe te gaan voegen. Zo heeft ieder altijd wat wils!

 

Ben je er al volledig klaar voor om jouw eigen housewarming te geven, maar ben je nog hopeloos op zoek naar dat ene perfecte pand? Aarzel dan niet en neem een kijkje tussen onze nieuwe panden, daarna kan je ons steeds bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!