Pand Detail - Immo Top Invest

3970 LEOPOLDSBURG, Boskantstraat 249

Te koop €695.000 - Huis
20301 m² 344 m² 3 Slaapkamers 2 Badkamers Contacteer kantoor Naar een vriend sturen Afdrukken

KNAP GERENOVEERDE EN ZEER RUSTIG GELEGEN GEZINSWONING OP 2HA 3A LANDSCHAPPELIJK WAARDEVOL AGRARISCH GEBIED

 

Daar waar Koersel en Leopoldsburg elkaar ontmoeten, op amper 5 minuten van het centrum van Leopoldsburg verwijderd en 15 minuten van de E313, treffen we in de Boskantstraat ter hoogte van nummer 249 deze knap gerenoveerde gezinswoning gelegen op een perceel van 2HA 3A. In deze groene oase van landschappelijk waardevol agrarisch gebied vloeien bossen en weilanden in elkaar en kan men genieten van het mooiste dat deze omgeving te bieden heeft. Ook de ideale stek voor paardenliefhebbers die hier hun hart kunnen ophalen.

 

In 2013 startte men de werken van deze totaal renovatie. Het bestaande volume werd heringedeeld waarbij alle ruimte optimaal benut werd, aandacht werd besteed aan comfort, kwaliteit, veiligheid en last but nut least werd ervoor gekozen om binnen en buiten te verbinden met elkaar zodat men ten volle kan genieten van het adembenemende uitzicht dat men hier creëerde.

Van de bestaande constructie bleven enkel de buitenmuren overeind, nieuwe technieken voor sanitair en elektriciteit werden aangevuld met vloerverwarming op het gelijkvloers en de badkamer. De overige ruimtes worden verwarmd met radiatoren, alle gestuurd door een HR gaswandketel. Aan de bestaande buitengevel werd de nodige isolatie aangebracht en siert een nieuwe gevelsteen, verrijkt met gemoffeld aluminium ramen, het geheel. Ook het dak werd volledig vernieuwd en ruim voldoende geïsoleerd. Niet enkel de woning onderging een facelift: riolering en distributie werd doorgetrokken tot voor de deur, de bestaande landweg werd geasfalteerd en uitgerust met straatverlichting zodat de toegang tot deze uitzonderlijke woning ook het nodige comfort en de nodige veiligheid biedt.

 

De schuifpoort met afstandsbediening, poort met codeclavier, videofoon en omheining omringd met hulst vormt de buffer tussen openbare weg en het privédomein. De bewuste keuze van de sobere, gesloten voorgevel staat in schril contrast met hetgeen dit alles aan de achterzijde te bieden heeft. De pivoterende, gezandstraalde voordeur nodigt ons uit om deze uitzonderlijke plek te ontdekken. 345m² staat ter uwer beschikking. Alles netjes afgewerkt met onderhoudsvriendelijke vloertegels in XLformaat, geoliede semi-parket voor de leefruimte met zit- en TVhoek en extra zacht kamerbreed tapijt voor de verdieping. Overal werden maatwerk inbouwkasten voorzien, uitgerust met extra stevige leggers, zodat opbergen op geen enkel moment een probleem kan vormen. De zit- en TVhoek genieten beide van de riante doorkijkhaard van het merk Kalfire. Knetterend vuur op de achtergrond wanneer men volop geniet van het adembenemende uitzicht, wie kan daar neen op zeggen. Ook de degelijke keuken met composiet werkblad is uitgerust met alles wat de kok des huizes nodig heeft om een lekkere maaltijd te bereiden: inductiekookplaat, oven, microgolfoven, koelkast met vriesvak, inox dampkap en inbouwspoelbak met mengkraan. Alles kan netjes opgeborgen worden in de kasten, pottenlades en lade in ladekasten. De extra ledstrips zorgen voor de nodige sfeer net zoals alle spots met ledverlichting die we hier in de hele woning aantreffen. TV- en zithoek, eetkamer, keuken en bureel staan in verbinding met elkaar en genieten allemaal van de knappe, rustgevende buitenomgeving.

Ook boven werd alles zo ingepland dat de 2 riante slaapkamers, waarvan één met doucheruimte en lavabo, de grote badkamer met duoligbad en inloopdouche en de masterbedroom met dressing ten volle genieten van wat buiten te bieden heeft: een echt paradijs op aarde.

 

Dat merk je als je gezellig op het zuid georiënteerd terras vertoeft dat netjes aansluit met de 48m² grote zwemvijver met avondverlichting. De variatie aan bomen, struiken en heesters geeft een immens mooi zicht en laat de bewoners toe in alle rust en privacy te genieten van dit tafereel. De beschikbare oppervlakte van 2HA 3A is voldoende groot om paardenliefhebbers hier samen met hun trouwe viervoeter dicht bij elkaar te laten leven.

 

Interesse ? Aarzel niet en kom de sfeer van deze unieke plek samen met ons ontdekken, misschien wordt dit uitzonderlijke geheel wel jouw thuis.

Gelijkvloers
Inkomhal 15.55m2 Vloertegels, muren en plafond geverfd en voorzien van ingebouwde ledverlichting. Betonnen trap afgewerkt met beuken traptreden, nachtverlichting met sensor. Vestiairekasten. Pivoterende inkomdeur met gezandstraald glas en dubbele sluiting. (4,38m x 3,55m)
Living 60.20m2 Semi-parket, muren en plafond geverfd en voorzien van ingebouwde ledverlichting. Aanbouwkasten met tv-en internetaansluiting, doorkijkhaard Kalfire. (8,60m x 7m)
Eetkamer 17.49m2 Vloertegels, muren en plafond geverfd. Kamerthermostaat en videofoon. (5,35m x 3,27m)
Keuken 14.13m2 Aanbouwkasten met composiet werkblad uitgerust met inductiekookplaat, oven, microgolfoven, koelkast met vriesvak, dampkap en inox spoelbak met mengkraan. Ledstrips. (3,67m x 3,85m)
Bureau 11.59m2 Vloertegels, muren en plafond geverfd en voorzien van ledverlichting. Inbouwkast leggers en schuiven. (3,22m x 3,60m)
Sas 2.17m2 Vloertegels, muren en plafond geverfd. Verbinding tss wc, berging en keuken met glazen deur. (1,19m x 1,82m)
Toilet 1 1.89m2 Hangtoilet en handwasbakje met koudwaterkraan. Vloertegels, muren en plafond geverfd. Ventilatie. (1,19m x 1,59m)
Wasplaats/bijkeuken 10.97m2 Vloertegels, muren en plafond geverfd. Aansluiting wasmachine en droogkast. Inbouwkasten. (3,67m x 2,99m)
Berging 10.50m2 Vloertegels, muren en plafond geverfd. Uitgietbak met K/Wwaterkraan. Meter gas, elektriciteit (dagtarief) en water. Zekeringskast, HR-gaswandketel en collectoren vloerverwarming en radiatoren. (3,22m x 3,26m)
Carport 24.60m2
Tuinberging2 0.00m2 Voorzien van verlichting en elektriciteit
Zwemvijver 48.00m2 Zwemvijver afgewerkt met folie en blauwe hardsteen. Skimmer, filterzone, verlichting met timer. Mogelijkheid om uit te breiden met verwarmingsinstalltie. 1,20 diep. (3m x 16m)
Eerste verdieping
Masterbedroom 49.49m2 Vasttapijt, muren en plafond geverfd. Inloopdressing. TV- en internetaansluiting. Toegang tot badkamer. (7,07m x 7m)
Badkamer 1 17.02m2 Duoligbad en inloopdouche met thermostatisch kraan en douchekop. Bidet en badkamermeubel met dubbel lavabo met mengkranen, verlichting en spiegels. Vloerverwarming en radiatoren. Ledstrips aan badrand. (5,08m x 3,35m)
Slaapkamer 2 13.53m2 Vasttapijt, muren en plafond geverfd. TV-en internetaansluiting. (3,35m x 4,04m)
Slaapkamer 3 31.50m2 Vasttapijt, muren en plafond geverfd. TV-en internetaansluiting. Inloopdouche met thermostatische kraan, badkamermeubel met lavabo met mengkraan, verlichting en spiegel. Inbouwkasten. (4,50m x 7m)
Berging 7.68m2 Ruimte onder dak ideaal voor stockage. (4,04m x 1,90m)
Toilet 2 2.38m2 Hangtoilet en ventilatie. Vloertegels, muren en plafond geverfd en voorzien van indirecte verlichting. (1,25m x 1,90m)
Nachthal 14.29m2 Vasttapijt, muren en plafond geverfd. Veluxraam. (9,22m x 1,55m)
 • Bouwvergunning verkregen: Ja
 • Meest recente bestemming: Landschappelijk waardevol agrarisch gebied
 • Dagvaardingen uitgebracht: Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
 • Voorkooprecht: Nee
 • Juridische beslissing: Nee
 • Verkavelingsvergunning verkregen: Nee
 • As built: 0
 • Prijs: € 695.000
 • Registratierechten: € 69.500 *
 • Totale kostprijs: € 767.770
 • KI: € 1.385
 • Incl. raming ereloon notaris

* Registratie berekend aan 7% voor aankoop van de eerste, enige gezinswoning met uitzondering van handelspanden en bouwgronden waarop 10% registratierechten van toepassing zijn. Voor een uitgebreide berekening van registratierechten en voorwaarden kijk op www.notaris.be

 • Grondoppervlakte: 20301 m²
 • Bewoonbare opp.: 344 m²
 • Voorgevel: 21,8 m
 • Bouwjaar: 1900
 • Renovatiejaar: 2013
 • Verwarming: CV op gas
 • Oriëntatie achtergevel: Zuid
 • Aantal slaapkamers: 3
 • Aantal badkamers: 2
 • Aantal toiletten: 2
 • Beglazing: Dubbel
 • Raamkozijn: aluminium
3D Huis te 3970 LEOPOLDSBURG, Boskantstraat 249
Liggingsplan

Vastgoedmakelaar ImmoTopInvest

Deze gegevens zijn louter ter informatieve titel. Immo Top Invest kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens.