Pand Detail - Immo Top Invest

3500 HASSELT, Overdemerstraat 20

Te koop €799.000 - Huis

GERESTAUREERDE WATERMOLEN: RESTAURANT, TWEE FEESTZALEN EN RUIM APPARTEMENT OMRINGD DOOR GROEN VLAKBIJ HASSELT!

 

Droom jij van een eigen B&B, fietscafé of een sterrenrestaurant op een idyllische plek? Ben je op zoek naar een project dat opgemaakt kan worden tot conferentieruimte, ontmoetingsplaats of zelfs serviceflats? Dan hebben wij voor jou het perfecte pand gevonden op de Overdemerstraat. Ter hoogte van het nummer 20, in de doodlopend zijstraat, ligt aan de oever van de Demer deze gerestaureerde dorpsmolen. De watermolen werd voor 1830 gebouwd en is een waar herkenningspunt in Kuringen. Een goede bereikbaarheid, een groene omgeving en voldoende parkeerplaats zijn de drie belangrijkste pijlers van deze verborgen parel. Het ligt in het gezellige centrum van Kuringen, vlakbij Hasselt en staat bekend om zijn hecht gemeenschapsleven. Op iets meer dan een kilometer is er de op- en afrit van de E313. Ook het openbaar vervoer is aanwezig en geeft een goede aansluiting met Hasselt-centrum. De dorpsmolen en zijn weilanden er rond zorgen voor een landelijke, pittoreske uitstraling. Kom tot rust aan het water en laat je verrassen!

 

De molen en zijn aanhorigheden werden in eind jaren negentig onderworpen aan een stevige restauratie. Bij de realisatie werd het geheel met behoud voor authentieke elementen aangepakt en vernieuwd. Om het maximale uit deze unieke locatie te halen werd ook het bijgebouw volledig gerenoveerd en heringedeeld, zodat de huidige situatie een restaurant met uitbreidingsmogelijkheid, twee feestzalen en een privé woning is. Niets belet jou om, mits het verkrijgen van de nodige vergunningen, deze indeling volledig over boord te gooien en aan te passen. Het is gelegen in gebied voor gemeenschapsvoorziening en openbaar nut, wat dit prachtig stukje geschiedenis bijzonder veelzijdig en interessant maakt.

 

Het geheel heeft vier aparte ingangen: aan de feestaal, het restaurant, de keuken en de privé woning. Het restaurant betreft maar liefst zo'n 132m² en ligt aan de rechterzijde van het pand. Binnen is er nog een authentieke korenmolen te zien, die perfect aansluit bij de rest van het decor. De houten balken in combinatie met de gebogen welfsels aan het plafond, de gemetste toog, de terra cotta vloer en de open haard: allen geven ze een karaktervol en warme uitstraling aan de zaak. De toog is uitgerust met vier ingebouwde frigo's en dubbele spoelbak. Er zijn verschillende toiletten en er is een mooie entree die kan dienen als ontvangsruimte of vestiaire. Aansluitend op het restaurant is er een keuken met doorgeefluik alsook een berging, die achter de toog uitkomt. Zoals het hoort kan hier drank gekoeld en aangevuld worden. Het terras vooraan zorgt ervoor dat er bij beter weer ongedwongen genoten en geprofiteerd kan worden door de klanten. Op het eerste verdiep, boven het restaurant, wordt de stijl volledig doorgetrokken. Deze ruimte leent zich er toe om extra gasten te kunnen ontvangen in jouw zaak of het apart te gebruiken als vergader- of feestzaal. Er is een toog, twee toiletten aanwezig en een aangrenzende keuken. Ook hier tal van mogelijkheden!

 

In het meest linkse gedeelte is er grote feestzaal. Je komt binnen via de houten dubbel deur en biedt een beschikbare oppervlakte 182m². Door zijn omvang en een prachtig uitzicht op de achterliggende gronden is deze zaal perfect voor grotere aangelegenheden, zoals een trouw, lente of communiefeest, babyborrel enzovoort. Ook hier is een toog met twee tapkranen voorzien en twee toiletruimtes. Achteraan is er een stukje tuin dat omringd word door de Demer, zodat jouw gasten ook buiten hun festiviteiten kunnen verder zetten. De grote feestzaal en het restaurant zijn met elkaar verbonden, wat ongetwijfeld veel voordelen met zich meebrengt.

 

Op het eerste verdiep kan je de privé woning terugvinden. Zelfs hier heb je een permanent vakantiegevoel! Het telt 186m² en is netjes onderhouden. De strakke, eigentijdse living is met parket bekleed en heeft een houtkachel, ideaal om het lekker gezellig te maken. De keuken is voorzien van ingebouwde toestellen en nodigt uit om heerlijk in te kokkerellen. Verder zijn er drie zeer ruime slaapkamers van om en bij de 20m², een badkamer met ligbad en dubbele lavabo en een bergruimte, die wordt gebruikt voor de was en de plas.

 

Het geheel heeft een onafgewerkte zolder die te bereiken is via een vaste trap en herbergt nog eens 230m² aan mogelijkheden. Denk maar aan het uitbreiden van je privé gedeelte of inrichten van gastenkamers, het kan hier allemaal. Niet alleen de watermolen maar ook het perceel is bijzonder omvangrijk. De 41 aren zorgen ervoor dat er voldoende parkeerplaats is, zelfs voor mobilhomes of bussen, maar ook een zee van ruimte om eventueel een speeltuin te installeren of het terras verder uit te breiden.

 

De lijst van opportuniteiten blijft hier doorlopen, wat zorgt voor een aanzienlijk potentieel mits het verkrijgen van de nodige vergunningen.  Bel gerust naar 011/22.22.95 voor meer info en dan maken we vrijblijvend een afspraak. Tot snel!

 

 

 

Gelijkvloers
Restaurant 132.12m2 terra cotta tegel, bakstenen en geverfde muren, sier balken en houten welfsels plafond, gemetste toog met vier frigo’s en dubbele spoelbak met mengkraan, dubbel houten ramen, houtcassette, watermolen (lengte 14,10 breedte 9,37)
Mindervalide toilet 2.27m2 tegelvloer, betegelde muren, geverfd plafond, toilet, lavabo met mengkraan (lengte 1,36 breedte 1,67)
Dames toiletten 10.02m2 tegelvloer, betegelde muren, geverfd plafond, twee lavabo’s met mengkranen, dubbel hout ramen (lengte 2,68 breedte 3,74)
Heren toiletten 7.78m2 tegelvloer, betegelde muren, geverfd plafond, twee lavabo’s met mengkranen, dubbel hout ramen (lengte 2,76 breedte 2,82)
Keuken restaurant 15.72m2 tegelvloer, betegelde muren, geverfd plafond, dubbel hout raam (lengte 4,44 breedte 3,54)
Berging keuken restaurant 17.59m2 tegelvloer, bakstenen muren, geverfd plafond, zekeringskast restaurantgedeelte, watermeter, ontkalker, brandslang (lengte 4,94 breedte 3,56)
Tussenhal 10.14m2 tegelvloer, geverfde muren, geverfd plafond, luik doorgeef lift (lengte 3,62 breedte 2,80)
Cv-lokaal 8.72m2 tegelvloer, bakstenen muren, dallen plafond, stookolieketel, boiler (lengte 3,05 breedte 2,86)
Eerste verdieping
Feestzaal/uitbreiding restaurant 132.12m2 tegelvloer, bakstenen en geverfde muren, sierbalken en houten welfsels plafond, dubbel houten ramen, gemetste toog, zithoek met parket, toegang tot buiten (lengte 14,10 breedte 9,37)
Keuken feestzaal boven 35.82m2 tegelvloer, betegelde muren, geverfde plafond, zekeringskast feestzaalgedeelte, luik doorgeef lift, (lengte 9,63 breedte 3,72)
Gelijkvloers
Feestzaal groot 182.78m2 tegelvloer, geverfde muren, geverfd plafond, dubbel houten ramen, bakstenen gemetste toog met twee tap kranen, dubbele spoelbak, aparte toegang vanuit de parking, toegang naar buiten (lengte 13,40 breedte 13,64)
Toiletten grote feestzaal 14.17m2 tegelvloer, geverfde en betegelde muren, damestoilet met lavabo, herentoilet en twee urinoirs en lavabo (lengte 4,57 breedte 3,10)
Inkomhal privégedeelte 13.14m2 tegelvloer, geverfde muren, geverfde plafond, houten trap naar boven, hoofdschakelaar van privé restaurant en twee feestzalen, elektriciteitsmeter (lengte 4,96 breedte 2,65)
Eerste verdieping
Overloop/nachthal 18.80m2 tegelvloer, geverfde muren, geverfd plafond, sierglas (lengte 3,40 breedte 5,53)
Gelijkvloers
Bureel 1 8.63m2 tegelvloer, geverfde muren, geverfd plafond, dubbel hout raam, internet (lengte 3,07 breedte 2,81)
Eerste verdieping
Appartement slaapkamer 1 23.04m2 houten planken vloer, geverfde muren, geverfd plafond, dubbel hout raam, tv aansluiting (lengte 5,42 breedte 4,25)
Appartement slaapkamer 2 20.85m2 houten planken vloer, geverfde muren, geverfd plafond, dubbel hout raam, tv aansluiting, inbouwkasten uit hout (lengte 5,43 breedte 3,84)
Appartement slaapkamer 3 18.58m2 houten planken vloer, geverfde muren, geverfd plafond, dubbel hout raam, tv aansluiting, watertoevoer en afvoer (lengte 4,52 breedte 4,11)
Appartement badkamer 13.20m2 tegelvloer, betegelde en geverfde muren, geverfd plafond, dubbele lavabo met thermostatische mengkraan, toilet, ligbad met thermostatische mengkraan en sproeikop, dubbel hout raam (lengte 4,43 breedte 2,98)
Appartement living 86.30m2 parket en tegelvloer, geverfde muren, geverfd plafond, dubbele houten ramen, houtkachel, tv en internet (lengte 13,40 breedte 6,44)
Appartement keuken 11.24m2 tegelvloer, geverfde muren, geverfd plafond, tv en telefonie, aanbouwkasten, vaatwasser, spoelbak met thermostatische mengkraan, combi oven, keramische kookplaat, dampkap, parlofoon, thermostaat (lengte 4,34 breedte 2,59)
Appartement bergruimte 15.30m2 tegelvloer, geverfde muren, geverfd plafond, aansluiting wasmachine en droogkast, toegang tot zolder met vaste trap, zekeringskast privegedeelte (lengte 3,47 breedte 4,41)
Tweede verdieping
Zolderkamer 1 65.00m2 (lengte 13 breedte 5)
Zolderkamer 2 84.50m2 (lengte 13 breedte 6,5)
Zolder 3 81.90m2 (lengte 13 breedte 6,3)
 • Bouwvergunning verkregen: Ja
 • Meest recente bestemming: Niet ingegeven
 • Dagvaarding en herstelvordering: Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
 • Voorkooprecht: Nee
 • Verkavelingsvergunning verkregen: Nee
 • Overstromingsgevoelig gebied: Nee
 • Prijs: € 799.000
 • Registratierechten: € 79.900 *
 • Totale kostprijs: € 882.346
 • KI: € 4.038
 • Incl. raming ereloon notaris

* Registratie berekend aan 6% voor aankoop van de eerste, enige gezinswoning met uitzondering van handelspanden en bouwgronden waarop 10% registratierechten van toepassing zijn. Voor een uitgebreide berekening van registratierechten en voorwaarden kijk op www.notaris.be

 • Grondoppervlakte: 4198 m²
 • Bewoonbare opp.: 1029 m²
 • Voorgevel: 34 m
 • Perceel breedte: 63 m
 • Bouwjaar: 1850
 • Renovatiejaar: 1993
 • Verwarming: CV op stookolie
 • Oriëntatie achtergevel: Zuid
 • Aantal badkamers: 1
 • Beglazing: Dubbel
 • Raamkozijn: hout
 • Elektrische keuring: Ja, niet conform AREI
 • E spec: 364,00 kWh/m².jaar
Liggingsplan

Vastgoedmakelaar ImmoTopInvest

Deze gegevens zijn louter ter informatieve titel. De vermelde oppervlaktes zijn slechts indicatief. Immo Top Invest kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens.