Pand Detail - Immo Top Invest

3960 BREE, Lieve-Vrouwstraat Lot 3

Te koop €114.000 - Grond

GUNSTIG GELEGEN BOUWGROND OP EEN KNAP PERCEEL VAN 8A 67CA VOOR OPEN BEBOUWING

 

Op Lieve-Vrouwstraat ter hoogte van nummer 5 houden we halt bij deze prachtige bouwgrond, gelegen in een recente verkaveling te Tongerlo, een deelgemeente van de stad Bree. Deze gemeente heeft grenzeloos veel mogelijkheden en biedt voor ieder wat wils. Je kan er genieten van het romantische en bruisende centrum met een ruim winkelaanbod en vele terrasjes. De gemeente kent een regionale uitstraling op vele gebieden zoals winkels, industrie, onderwijs, cultuur en sport. Bree bezit over al de nodige troeven om al haar inwoners en bezoekers te verwennen.

 

Dit mooi bouwperceel laat toe om binnen de voorschriften van het Centrum Tongerlo, een open bebouwing te construeren. Het gebied is bestemd voor wonen, onder de vorm van ééngezinswoningen. Op de gelijkvloerse verdieping zijn vrije beroepen of diensten toegelaten. Ten aanzien van de achterste perceelgrens dient een niet bebouwbare ruimte van minimaal 5 meter gevrijwaard te worden.

 

De voorschriften laten toe dat de maximale bebouwbare oppervlakte van het hoofdgebouw niet meer dan 200m² bedraagt en een maximale bouwdiepte van 12 meter exclusief terrassen. Er mogen twee bouwlagen gebouwd worden, met een kroonlijsthoogte van minimaal 2,5m en maximaal 7m.

 

Om te vermijden dat het straatbeeld naar volumewerking monotonie uitstraalt worden uitsprongen in het voorgevelvlak toegelaten met een maximale uitsprong van 1 meter. Naast het bouwvolume zijn de typische zadeldaken met een dakhelling tussen 40° en 52° kenmerkend voor de omgeving. De dakhelling is niet vrij te kiezen. Enkel zadeldaken (helling tussen 40° en 45), schilddaken (dakhelling tussen 30° en 45°), piramidedaken (dakhelling tussen 30° en 35°) en mansardedaken (steil gedeelte 60° en plat gedeelte 25°) zijn toegelaten. Afwijkende dakvormen zijn in functie van architecturale accenten, dakkapellen, vensters, dakterrassen en/of de harmonieuze opbouw van het volume, toegelaten tot max. 10% van de totale dakoppervlakte en dit indien zij kleinschalig zijn uitgevoerd en in harmonie zijn met de totale opbouw van het gebouw. Afgeknotte daken zijn niet toegelaten.

 

Het algemeen uitzicht en de keuze van de materialen van de op te richten woning moeten in harmonie zijn met het karakter van de omgeving.

 

In de zijtuin, dit is de zone tussen de voorgevelbouwlijn en de achtergevelbouwlijn, is een volledig open carport toegelaten, mits het schriftelijk akkoord van de aanpalend eigenaar bij de aanvraag wordt gevoegd.

 

Om het landelijk karakter van de woonstraten te benadrukken wordt een minimum zone vastgelegd om in te richten als voortuin. Het optrekken van kleine schuilplaatsen, (auto)bergplaatsen en serres in de tuinzone zijn mogelijk met een kroonlijsthoogte tot 3m en een maximale nokhoogte tot 6m met een maximale oppervlakte van 60m². De dakvorm is vrij met uitzondering van de afgeknotte hellende daken.

 

Afsluitingen om privacy te waarborgen mogen geplaatst worden met een maximale hoogte van 2m, uit te voeren in hagen, hout , transparante groene draadconstructies en muurconstructies in dezelfde materialen als het hoofdgebouw eventueel gecombineerd met hekwerk.

 

U kan de algemene bouwvoorschriften en het verkavelingsplan downloaden onder de knop 'bijlage'. Zit u toch nog met enkele vragen? Heeft deze ruime bouwgrond uw interesse gewekt? Laat het ons weten: 011/22 22 95!-STED. INFO IN AANVRAAG

 

 • Bouwvergunning verkregen: In aanvraag
 • Meest recente bestemming: In aanvraag
 • Dagvaarding en herstelvordering: In aanvraag
 • Voorkooprecht: Nee
 • Verkavelingsvergunning verkregen: In aanvraag
 • Prijs: € 114.000
 • Registratierechten: € 11.400 *
 • Totale kostprijs: € 127.425
 • Incl. raming ereloon notaris

* Registratie berekend aan 7% voor aankoop van de eerste, enige gezinswoning met uitzondering van handelspanden en bouwgronden waarop 10% registratierechten van toepassing zijn. Voor een uitgebreide berekening van registratierechten en voorwaarden kijk op www.notaris.be

 • Grondoppervlakte: 867 m²
 • Bewoonbare opp.: 319 m²
 • Perceel breedte: 18 m
 • Verwarming: Niet meegedeeld
 • Oriëntatie achtergevel: Zuidoost
 • E spec: -
Liggingsplan

Vastgoedmakelaar ImmoTopInvest

Deze gegevens zijn louter ter informatieve titel. Immo Top Invest kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens.