Pand Detail - Immo Top Invest

3500 HASSELT, Mombeekdreef 55

Te koop €1.150.000 - Grond

PRACHTIGE BOUWGROND MET GOEDGEKEURD BOUWPLAN IN UNIEKE OMGEVING OP CIRCA 9,5 HECTARE

 

In de gekende en gerenommeerde omgeving van de Mombeekdreef, de mooiste buurt van Hasselt, aan de rand van het natuurgebied de Mombeekvallei houden we halt bij deze uitzonderlijke bouwgrond. We bevinden ons hier op een zeer residentiële locatie waar het aangenaam wonen is in een groene oase van rust. De vredige ligging doet geen afbreuk aan de vlotte verbinding naar zowel het bruisende centrum van Hasselt als de oprit van de autosnelweg E313. Het zuidelijk georiënteerd perceel heeft een totale oppervlakte van om en bij de 9,5 hectare waardoor we van een exceptioneel gegeven kunnen spreken.

 

Het perceel is momenteel bebouwd en is gelegen in woongebied met landelijk karakter. De achterliggende gronden liggen in agrarisch gebied waardoor een weids zicht op het uitgestrekte landgoed gegarandeerd is. Dit terrein is enig in zijn soort gezien de prachtige omgeving van natuur en weilanden waardoor privacy hier één van de belangrijkste pijlers is. Door de totale perceeloppervlakte is het ook uitermate geschikt voor de dierenliefhebbers onder ons. De perceelbreedte bedraagt maar liefst 35m waardoor een façade van 27m tot de opties behoort. Dit gegeven in combinatie met de inplanting van de woonst op 20m van de straat maakt dat hier een uniek pareltje geconstrueerd kan worden waar rust centraal staat.

 

Een niet te verwaarlozen troef is dat er reeds een vergunning is afgeleverd voor het slopen van de huidige woonst en het bouwen van een riant landhuis. De architect Thomas Roets ontwierp in samenspraak met de huidige eigenaar een plan voor het creëren van een bijzondere, statige villa met zwembad met een totale bewoonbare oppervlakte van maar liefst 1200m² verdeeld over 4 bouwlagen. Niets werd hier aan het toeval overgelaten, er is aan werkelijk alles gedacht. Zo werd de kelder opgevat als een volwaardige verdieping ingedeeld in een garage waar meerdere wagens veilig geparkeerd kunnen worden, enkele bergplaatsen en zelfs een wellness- in combinatie met fitnessruimte. Dit is de plaats bij uitstek om te onthaasten en jezelf de nodige rust te gunnen na een hectische dag.

 

Het gelijkvloers is ingedeeld in een riante inkomhal met als eyecatcher een imposante trappenhal en een praktisch gastentoilet. Ook zijn er meerdere leefruimtes waardoor er bijvoorbeeld een aparte eetplaats, een intieme TV-hoek en een gezellige living kan ingericht worden. Zo is er aan plaats geen gebrek om te cocoonen met het gezin of je gasten te entertainen tijdens een leuk feestje. De riante leefkeuken is het kloppend hart van deze luxueuze gezinswoning waar het een echt genoegen is om een lekkere maaltijd op tafel te toveren. De inventieve architect heeft gespeeld met een combinatie van verschillende plafondhoogtes en vides waardoor er lichtrijke open ruimtes gecreëerd worden. Door de grote raampartijen is het een echte verademing om te vertoeven in dit luxueus geheel.  Als kers op de taart kan je op het omvangrijke domein tot rust komen op het riante, zonovergoten terras of genieten van een verfrissende duik in het zwembad met uitzicht op het magnifieke landschap.

Op de eerste etage is het slaapgedeelte ondergebracht met 3 kinderslaapkamers met een gedeelde badkamer. De kamers hebben een bruikbare oppervlakte van om en bij de 25m² waardoor ook je kinderen zich moeiteloos kunnen terugtrekken in hun eigen stekje. De rechterflank van het gebouw is gereserveerd voor de masterbedroom met dressing waar probleemloos de volledige garderobe zijn plaatsje kan krijgen. De aanpalende badkamer is een zalige plek om te relaxen in een bad of de stress letterlijk weg te spoelen onder de douche. Wat wil je nog meer?

Wie nog nood heeft aan extra slaapvertrekken kan op de tweede verdieping 2 aanzienlijke kamers, een badkamer en enkele bergruimtes in gebruik nemen. Aan ruimte geen gebrek!

 

De prijs is gebaseerd op aandelenoverdracht maar de mogelijkheid bestaat ook om dit onroerend goed zonder aandelenoverdracht aan te kopen. Voor meer info kan u ons altijd contacteren.

 

Kortom: ben je op zoek naar een uitzonderlijk bouwproject in een gewilde omgeving in Hasselt? Dan is dit een echte "once in a lifetime opportunity".

Bekijk gerust de bijgevoegde plannen in bijlage en aarzel niet ons te contacteren op 011/22.22.95 bij verdere vragen.

 

STEDENBOUWKUNDIGE INFO IN AANVRAAG

 

 • Bouwvergunning verkregen: Ja
 • Meest recente bestemming: Woongebied met landelijk karakter
 • Dagvaarding en herstelvordering: Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
 • Voorkooprecht: Ja
 • Verkavelingsvergunning verkregen: Nee
 • Overstromingsgevoelig gebied: Nee
 • Prijs: € 1.150.000
 • Registratierechten: € 115.000 *
 • Totale kostprijs: € 1.268.584
 • KI: € 1.769
 • Incl. raming ereloon notaris

* Registratie berekend aan 6% voor aankoop van de eerste, enige gezinswoning met uitzondering van handelspanden en bouwgronden waarop 10% registratierechten van toepassing zijn. Voor een uitgebreide berekening van registratierechten en voorwaarden kijk op www.notaris.be

 • Grondoppervlakte: 95262 m²
 • Bewoonbare opp.: 1200 m²
 • Voorgevel: 26,5 m
 • Perceel breedte: 35,2 m
 • Verwarming: Niet meegedeeld
 • Oriëntatie achtergevel: Zuid
 • E spec: -




Liggingsplan

Vastgoedmakelaar ImmoTopInvest

Deze gegevens zijn louter ter informatieve titel. De vermelde oppervlaktes zijn slechts indicatief. Immo Top Invest kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens.