Pand Detail - Immo Top Invest

3500 HASSELT, Klein-Spanjestraat 13

Te koop €485.000 - Huis
4804 m² 235 m² 3 Slaapkamers 1 Badkamer 1 Garage Contacteer kantoor Naar een vriend sturen Afdrukken

RUSTIG EN UNIEK GELEGEN WONING MET MOGELIJKHEDEN EN ATELIER OP 48A 04CA AAN HET KANAAL !

 

Bent u op zoek naar een charmante woning in regio Hasselt? Liefst rustig gelegen in het groen? Dan is deze woning, gelegen in de Klein-Spanjestraat 13, écht iets voor u! Hier wonen is niet alleen enorm rustig, maar men heeft ook een uitstekende ligging. Ideaal om te onthaasten van de stadsdrukte. Het perceel is gelegen in agrarisch gebied en heeft een oppervlakte van maar liefst 48a04ca  waardoor het uitermate geschikt is voor de dierenliefhebbers onder ons. Stokrooie is de charmante plek waar we deze gezellige woning treffen op een uitgestrekt perceel. Het centrum van Hasselt met al haar faciliteiten bevindt zich slechts op enkele minuten van dit woongebied met agrarisch karakter. Omringd door het idyllische landschap kan men op deze locatie uren wandelen en fietsen om volop te genieten van wat de natuur ons te bieden heeft.

 

Het goed dateert oorspronkelijk van 1918 en werd in de jaren '70, met behoud van originele elementen, gerenoveerd. Denk maar aan de zichtbare balkenstructuur, authentieke vloeren,...Op het dak treffen we ook 15 zonnepanelen terug. Alle ramen zijn voorzien van dubbele beglazing met houten profielen.

 

We beschikken momenteel over een bewoonbare oppervlakte van circa 235m². De bouwmogelijkheden van een zonevreemde woning kennen intussen al meer mogelijkheden dan vroeger. Zo mag men beperkt uitbreiden tot een maximaal totaal netto volume van 1000mbereikt is. Momenteel is het pand ingericht als woonst maar het is ook geschikt voor wie wonen met werken wil combineren op hetzelfde adres. Of zoekt u een woonst waar ook ruimte is voor een atelier? Mits het verkrijgen van de nodige vergunningen van de gemeente kan u hier absoluut uw droom waarmaken!

 

Een doodlopende straat met beperkte doorgang leidt ons naar de woning, waardoor voldoende rust en privacy gegarandeerd kan worden. Vanuit de straatzijde is er via de riante oprit toegang tot de karaktervolle woning aan de rechterzijde. Via de ruime leefruimte krijgen we toegang tot het woongedeelte, die werd onderverdeeld in een gezellige zitruimte met een loungehoekje of eetplaats. De grote raampartijen geven ons een zeer open gevoel en verlenen ons toegang tot de binnenkoer met vijver. In totaal heeft men hier circa 33m² aan leefruimte beschikbaar. Er werd in de zitplaats ook een openhaard voorzien om tijdens de koude wintermaanden van een gezellige warmte te kunnen genieten.

 

Verder beschikt deze woning op het gelijkvloers over een open keuken die werd geïnstalleerd met aanbouwkasten, een koelkast, een inductiekookplaat, dampkap, oven en dubbele lavabo met afdruiprek. Vanuit de keuken heeft men ook onmiddellijk toegang tot de binnenkoer en het overdekte terras aan de zijkant van de woning. Tegenover de keuken ontdekt men een gezellige eetplaats voorzien van een lichtrijke tegelvloer en hoog plafond van circa 3m.

 

Verder treft men op de begane grond nog een eerste slaapkamer, een volledig vernieuwde badkamer met inloopdouche, een gastentoilet en een wasplaats. Hier werd de pelletketel netjes opgeborgen en vindt men de aansluiting voor het wasmachine/droogkast. Op een tussenverdieping treft men achteraan nog een knusse zitruimte met TV-aansluiting dat eveneens dienst kan doen als bureel.

 

Via de trap in de hal krijgen we toegang tot de eerste verdieping. De nachthal leidt ons naar 2 ruime slaapkamers van om en bij de 16m² en 22,5m². Als surplus treft men hier nog een ruime zolderkamer dat mits de nodige afwerking nog omgetoverd kan worden tot extra slaapkamers.

 

Deze open bebouwing is gelegen op een zeer ruim perceel met voldoende ruimte om te genieten en ontspannen in de aangelegde tuin met vijver. Voor zover het oog kan reiken heeft men zicht op groen.

De grote troef is het recente bijgebouw van circa 72m² dat dienst kan doen als atelier of mits enkele aanpassingen bij de woning betrokken kan worden. Hier werd reeds elektriciteit voorzien en heeft men rechtstreeks toegang tot de garage. Via de knap aangelegde oprijlaan kunnen we de garage bereiken. De garage, met een elektrische poort, biedt parkeermogelijkheden voor een wagen of meerdere fietsen. De oprit met carport verleent voldoende ruimte om meerdere wagens te parkeren.

 

De tuin heeft een uitstekende zonligging en beschikt over prachtige plantenborders en een knappe bomenrij als natuurlijke afscheiding. Van op deze plek kan u volledig tot rust komen. Het terras nodigt dan ook uit voor een zonnige barbecue met vrienden of familie.

 

Deze charmante woning op een uniek perceel bezit alle mogelijkheden om een droomwoning te worden voor een nieuw gezin! Hebben wij uw interesse gewekt? Aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer 011/22.22.95!

-EPC IN AANVRAAG

 

Kelder(-1)
Kruipkelder 7.71m2 Beton. Watermeter. Toegang via luik onder zithoek. (3,62 x 2,13m)
Gelijkvloers
Hal 8.28m2 Tegelvloer, muren geverfd, plafond geverfd. Vestiaireruimte. (1,2 x 6,9m)
Zitkamer 33.14m2 Tegelvloer, muren geverfd, plafond geverfd met houten balken. Houthaard (Flam), TV-aansluiting. Glazen deur naar leefruimte. Doorgang naar binnenkoer. (7,78 x 3,18 + 4,13 x 2,05m)
Keuken 7.69m2 Tegelvloer, muren geverfd, plafond geverfd. Open keuken. Licht blauwe aanbouwkasten, composieten werkblad, inductiekookplaat, dampkap, dubbele spoelbak met verlek, oven, microgolf-oven. Toegang naar binnenkoer en terras. (2,19 x 3,51m)
Eetkamer 13.90m2 Tegelvloer, muren geverfd, plafond geverfd. (3,64 x 3,82m)
Slaapkamer 1 13.61m2 Vinyl, muren behangen, plafond geverfd. (1,43 x 0,8 + 2,51 x 2,97 + 2,51 + 2m)
Badkamer 6.01m2 Tegelvloer, muren behangen/betegeld, plafond behangen. Lavabomeubel met spiegelkast, inloopdouche. (2,66 x 1,82 + 1,11 x 1,06m)
Toilet 1.94m2 Tegelvloer, muren betegeld/behangen, plafond behangen. Ventilatierooster. Staand toilet, handenwasser. (0,46 x 0,87 + 0,82 x 1,88)
Berging/wasruimte 7.47m2 Tegelvloer, muren en plafond geverfd. Aansluiting wasmachine/droogkast, pelletketel (2011), boiler, zekeringskast, elektriciteitsmeter, omvormer zonnepanelen (20). (2,04 x 3,66m)
Overdekt terras zijkant 26.84m2 Tegelvloer. Ingebouwde barbecue, stenen spoelbak. (6,5 x 4,13m)
Atelier 63.30m2 Beton. Muren in snelbouwstenen. Dak met onderdak en houten balken. Elektriciteit. Toegang naar tuin. (6 x 10,55m)
Atelier 8.92m2 Inkomhal atelier met aansluiting voor aparte douchekamer.(4,77 x 1,87m)
Garage 36.50m2 Tegelvloer, muren in snelbouwstenen. Elektrische poort. (7,3 x 5m)
Tussenverdiep 1
Bureau 7.25m2 Plankenvloer, muren geverfd, plafond geverfd. TV-aansluiting. (3,57 x 2,03m)
Eerste verdieping
Nachthal 7.62m2 Tapijt, muren behangen, plafond geverfd. Houten trap. (4,03 x 1,89m)
Slaapkamer 2 22.53m2 Plankenvloer, muren behangen, plafond geverfd. Inbouwkasten. TV-aansluiting. Zicht op binnenkoer. (3,67 x 6,14m)
Slaapkamer 3 16.00m2 Plankenvloer, muren behangen, plafond geverfd met houten latjes. Gelegen aan voorzijde. (4 x 4m)
Zolderruimte 73.10m2 Mogelijkheid tot extra slaapvertrekken. Veluxramen. (8,5 x 8,6m)
 • Bouwvergunning verkregen: Ja
 • Meest recente bestemming: Agrarisch gebied
 • Dagvaarding en herstelvordering: Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
 • Voorkooprecht: Nee
 • Verkavelingsvergunning verkregen: Nee
 • Overstromingsgevoelig gebied: Nee
 • Prijs: € 485.000
 • Registratierechten: € 29.100 *
 • Totale kostprijs: € 517.226
 • KI: € 752
 • Incl. raming ereloon notaris

* Registratie berekend aan 6% voor aankoop van de eerste, enige gezinswoning met uitzondering van handelspanden en bouwgronden waarop 10% registratierechten van toepassing zijn. Voor een uitgebreide berekening van registratierechten en voorwaarden kijk op www.notaris.be

 • Grondoppervlakte: 4804 m²
 • Bewoonbare opp.: 235 m²
 • Voorgevel: 15,8 m
 • Perceel breedte: 73,3 m
 • Bouwjaar: 1918
 • Renovatiejaar: 1977
 • Verwarming: Pellet
 • Oriëntatie achtergevel: Zuid
 • Aantal slaapkamers: 3
 • Aantal badkamers: 1
 • Aantal toiletten: 1
 • Beglazing: Dubbel
 • Raamkozijn: hout
 • E spec: 466,00 kWh/m².jaar
3D Huis te 3500 HASSELT, Klein-Spanjestraat 13
Liggingsplan

Vastgoedmakelaar ImmoTopInvest

Deze gegevens zijn louter ter informatieve titel. De vermelde oppervlaktes zijn slechts indicatief. Immo Top Invest kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens.