Pand Detail - Immo Top Invest

4190 XHORIS, Rue de l'Église 2

Te koop €1.750.000 - Huis

VAKANTIECENTRUM RELAXHORIS - Vakantiecentrum

 

Relaxhoris, een gerestaureerde hoeve uit 1613, ligt in het pittoreske dorpje Xhoris in het hart van de Ardennen. Xhoris is een plaats en deelgemeente van de Belgische gemeente Ferrières. Xhoris ligt in de provincie Luik. Het is de ideale uitvalsbasis voor familievakanties, wandel- en fietstochten, want in en rond Xhoris valt er heel wat te beleven: Durbuy, de grotten van Remouchamps en tal van leuke attracties.

Durbuy, het kleinste stadje van het land ligt op slechts 17 km van Relaxhoris. In en rond Durbuy is er vanalles te doen. Naast een prachtige en groene omgeving waar je volledig tot rust kan komen tijdens een mooie wandeling zorgt adventure valley dan weer voor een groot aanbod aan in- en outdooractiviteiten. Op 10 minuten van Durbuy of 10 km van Xhoris ligt verder het Domein van Palogne. Ook hier kan men terecht voor talloze activiteiten zoals kajaks, mountainbikes, E-bikes, valkerij, bezoek aan de burcht van Logne, wandelingen, … . Ook de Vallei van de Ninglinspo in Aywaille ligt op 16 km van Xhoris. Deze trekpleister met de enigste bergrivier in België is enorm populair bij natuurliefhebbers en wandelaars. De golfbaan van Luik-Gomzé ligt ten Zuidoosten van Luik en op 18 km van Relaxhoris. Het terrein ligt te midden van honderdjarige bomen en kronkelt zich door het prachtige landschap van de echte Ardennen.

 

Naast deze actieve uitstappen zijn er ook heel wat andere familieuitstappen die men vanuit Relaxhoris kan houden. Zo ligt het safaripark Le Monde Sauvage in Remouchamps op 14 km van Xhoris. Deze dierentuin kan je met een treintje of met eigen auto beleven waarbij je giraffen, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s en nog veel meer soorten kan ontdekken. Dit in een natuurlijk milieu dat hen toelaat in halve vrijheid te leven. Ook de grotten van Remouchamps ontvangen ieder jaar heel wat bezoekers. De Grotten zijn meer dan 800 meter aan zalen en galerijen om te voet te ontdekken, gevolgd door de langste ondergrondse boottocht ter wereld. Een uitzonderlijk stukje natuurschoon in de provincie Luik, sinds 1828. Door de Grotten van Remouchamps wandelen is een onvergetelijke ervaring in het hart van de Aarde. Wie meer van musea houdt kan in de nabije omgeving terecht in het Spoorwegmuseum of steenmuseum in de gemeente Sprimont dat zicht op een 13 km van Xhoris bevindt. Op grondgebied van Sprimont ligt tevens het bedevaartsoord Banneux.  

 

Het vakantiecentrum Relaxhoris is momenteel ingedeeld in verschillende complexen. Het bestaat voornamelijk uit het vakantiecentrum. Deze vierkantshoeve heeft enorm veel karakter en straalt charme uit. Daarnaast heeft het heel gevarieerde voorzieningen. Zo bevindt er zich hier een restaurant, brasserie/ bar, een zwembad, sporthal, … . Het geheel van 22.000m² bestaat uit verschillende gebouwen in een landelijke omgeving met een park- en tuinzone. Het geheel wordt als volgt samengesteld: een kantoorgebouw; verschillende gebouwen die dienst doen voor groepsverblijven zoals vb. scholen, jeugdbewegingen, … (deze zijn onderverdeeld in individuele kamers en kleine studio’s); een restaurant met keuken, buffetzaal en ontbijtruimte; een cafetaria; een binnenzwembad; een sporthal; een gemeenschappelijk en centrale binnenplaats; een park met bomen.

 

In het hoofdgebouw bevinden zijn momenteel bureaus, het onthaal, receptie, … Samen met de omliggende gebouwen is er de mogelijkheid om een verblijf te creëren van 41 kamers en studio’s. In het totaal kunnen er 123 gasten verblijven.

 

Interesse? Contacteer ons dan op 011/22.22.95.

 

 

 

22 000.00m2 VAKANTIECENTRUM - 22.000m² grondoppervlakte - Kantoorgebouw, cafetaria, restaurant, binnenzwembad, sporthal, gemeenschappelijke en centrale binnenplaats, park met bomen.
  • Bouwvergunning verkregen: In aanvraag
  • Meest recente bestemming: In aanvraag
  • Dagvaarding en herstelvordering: Niet van toepassing
  • Voorkooprecht: In aanvraag
  • Verkavelingsvergunning verkregen: In aanvraag
  • Incl. raming ereloon notaris

* Registratie berekend aan 6% voor aankoop van de eerste, enige gezinswoning met uitzondering van handelspanden en bouwgronden waarop 10% registratierechten van toepassing zijn. Voor een uitgebreide berekening van registratierechten en voorwaarden kijk op www.notaris.be

  • Grondoppervlakte: 22000 m²
  • Verwarming: Niet meegedeeld
  • E spec: -
Liggingsplan

Vastgoedmakelaar ImmoTopInvest

Deze gegevens zijn louter ter informatieve titel. De vermelde oppervlaktes zijn slechts indicatief. Immo Top Invest kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens.