Lees hier al onze nieuwsberichten

Nieuws

'Home staging': 8 tips

 

Het huis waar je altijd graag gewoond hebt verkopen? Dat is niet altijd even eenvoudig: jij ziet natuurlijk alle prachtige troeven van jouw woonst, maar die zien potentiële kopers nog niet altijd. Wij, bij Immo Top Invest, weten natuurlijk als de beste hoe je een huis op een snelle, efficiënte én rendabele manier verkoopt. Toch kan je zelf ook een handje helpen met de juiste home staging.

 

Euh… home wat?! Met home staging bedoelen we alle activiteiten waarmee je jouw huis een fris, net en gezellig karakter geeft. Met een minimum aan investeringen probeer je je woning dus zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor kandidaat-kopers. Waarom? Een positieve eerste indruk én mooie foto’s zijn van onschatbare waarde voor de verkoop van je woonst!Wij willen je natuurlijk geen enkel geheim onthouden: zet je schrap, hier volgen enkele bijzonder nuttige tips!

 

1. Stofzuiger en dweil in de aanslag!

 

Een stofje hier, een onfris geurtje daar: reken er maar op dat potentiële kopers alles gezien en geroken hebben, en zich in hun uiteindelijke beslissing laten leiden door eerste indrukken. Zorg er daarom voor dat je de stofzuiger even bovenhaalt, het stof afneemt en de vloeren even dweilt alvorens je de kandidaten ontvangt. Sla geen enkel hoekje over, en zorg voor een aangenaam geurtje in huis!  

 

Schermafbeelding 2016-12-07 om 16.09.20.png

 

2. Kitsch? Nee bedankt!

 

Een huis vol beeldjes, schilderijen, knuffeldieren en andere kitscherige details zorgen ervoor dat een kandidaat-koper de ruimtes maar moeilijk kan inschatten. Bovendien zorgen té veel elementen in een kamer ervoor dat die kamer verkleint, dus: weg met al die rommeltjes! Ze doen niet veel goeds wanneer je je woonst probeert te verkopen.

 

3. Het zit ‘m in de details

 

Je hebt zelf zodanig lang in je woning vertoefd, dus jou storen ze al lang niet meer: die kleine gebreken die je in elk huis tegenkomt. Toch hebben we jammer nieuws: kandidaat-kopers zien die details namelijk wél! Neem dus even de tijd om een gebarsten tegel te vervangen, krakende deuren te oliën en die kapotte lamp op zolder te vervangen. Ook een likje verf hier en daar kan geen kwaad!

 

4. Mini-verhuis

 

Niet alleen beeldjes en schilderijen zorgen voor een overvol gevoel in huis: ook té veel meubels zorgen voor dat effect! Een woning die ruim oogt wordt altijd sneller verkocht dan één die er eivol uitziet, dus haal overbodige meubels weg wanneer je mogelijke kopers over de vloer krijgt. Zorg er wel voor dat de overgebleven meubels een samenhangend geheel vormen!

 

5. Bye bye, persoonlijke touch!

 

Jij vindt ze zelf vast geweldig, maar kandidaat-kopers jammer genoeg niet zo: die foto van jullie trouwdag, de mooie tekening van je petekind, je postzegelverzameling, … Wanneer je je woonst wil verkopen, zorgen die elementen enkel voor een verstoring van het overzicht. Potentiële kopers hebben daar geen boodschap aan, dus berg je persoonlijke spullen even op!

 

Schermafbeelding 2016-12-07 om 16.09.28.png

 

6. Een excuus om te gaan shoppen

 

Moderne woningen worden doorgaans sneller verkocht, en dat kan je ook in je interieur doortrekken. Een opvallende lampenkap, een paar indrukwekkende canvassen met pop-art, leuke kussens op de bank: met een paar kleine investering geef je de kamers in je woning meteen een heel andere look and feel!

 

7. Flower power

 

Een fleurige toets in huis? Richt je pijlen dan op een leuke mix van bloemen en planten! Een mooi boeketje zorgt meteen voor een frisse geur in huis, en al dat mooie groen geeft een jong gevoel. Wat verse kruiden in de keuken, een vetplantje op je bureau: elke ruimte kan wel wat groen gebruiken. Bovendien ben je zo ook perfect mee met detrends van 2017!

 

Schermafbeelding 2016-12-07 om 16.09.37.png

 

8. Je tuin: een aandachtspuntje!

 

Waarschijnlijk kocht je je woning destijds zelf met het oog op die leuke tuin, en zo denken ook  jouw kandidaat-kopers erover! Zorg er dus voor dat je tuin in allerbeste staat is: het onkruid gewied, de haag gesnoeid, je terras afgeschuurd en het gras gemaaid. Een paar leuke bloempotjes erbij en klaar is Kees!

 

Met deze acht tips staat de home staging van jouw woonst weer helemaal op punt, en geloof ons: dát zien ook mogelijke kopers! Wij zorgen met veel plezier voor de rest. Immo Top Invest inschakelen kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of door te bellen naar 011 222 295!