Lees hier al onze nieuwsberichten

Nieuws

Verhuizen met kids: 7 tips

 

Verhuizen is nooit eenvoudig: er moet heel wat geregeld worden, alles moet ingepakt geraken, heel veel instanties moeten worden ingelicht… Zoveel dingen om op te letten! Dat voelen ook je kinderen: er staat vanalles te gebeuren en er hangt een (hopelijk) positieve spanning in huis. Hoe bereid jij je kroost nu het best voor op jullie verhuizing? Wij geven hier zeven érg nuttige tips!

 

immotopinvest-verhuizen-kids.jpg

 

  1. Timing is alles!

 

Heel belangrijk voor de kids, maar ook voor jou niet te onderschatten: timing! Probeer dus te verhuizen tijdens een periode die zowel voor hen als voor jezelf rustiger is. De zomervakantie is daarvoor natuurlijk ideaal!

 

Probeer je kind daarnaast voldoende voor te bereiden op wat er staat aan te komen. Bij een peuter zijn vier weken op voorhand zeker voldoende: neem je kleine spruit een keertje mee naar jullie nieuwe stek, leg uit waar zijn of haar nieuwe slaapkamer komt en hoe de tuin er juist zal uitzien. Een iets ouder kind breng je best op de hoogte wanneer de plannen wat concreter zijn. Zo kan je je zoon of dochter vroeg bij het hele gebeuren betrekken, en kan je kind gemakkelijker aan het idee wennen. Ook leuke kinderboekjes of filmpjes over verhuizen kunnen hier een aardig steentje aan bijdragen!

 

  1. “Hoera, wij verhuizen!”

 

Wees zelf altijd positief over jullie verhuizing, en draag je enthousiasme ook over naar je kind. Je zal zien dat jouw positiviteit al snel aanstekelijk zal werken. Ook wanneer jullie moeten verhuizen omwille van een minder leuke situatie - een scheiding, of misschien een ontslag - is het belangrijk om hier een positieve draai aan te geven. Leg je kind bijvoorbeeld uit dat het een mooie nieuwe kamer krijgt, of dat de sfeer in huis een stuk gezelliger zal zijn.

 

immotopinvest-verhuishulp.jpg

 

  1. Even wennen

 

Verhuizen? Da’s altijd even wennen, voor jou én je kinderen. Zorg er daarom voor dat er tijd genoeg is om een beetje te acclimatiseren. Ga regelmatig langs in jullie nieuwe stekje, en leg de plannen die jullie ermee hebben zo goed mogelijk uit aan je kind. Een wandelingetje door de nieuwe buurt, kennismaken met de buurjongens- en meisjes: allemaal dingen die het avontuur nét wat minder spannend maken.

 

Kies bovendien op tijd een nieuwe school of crèche uit, zodat de kids ook weten waar ze terecht zullen komen na de verhuizing. Vaak is het ook geen enkel probleem om al even  - voor jullie verhuis - een proefmiddagje te lopen. Dat maakt die nieuwe school of opvang toch al een stuk minder eng!

 

  1. Extra verhuishulp!

 

Hoe meer jouw zoon of dochter betrokken wordt bij jullie verhuis, hoe enthousiaster hij of zij daarover zal denken! Probeer daarom zoveel mogelijk werkjes samen te doen, of leg duidelijk uit wat er allemaal te gebeuren staat. Laat je kind bijvoorbeeld zelf een paar spulletjes inpakken (in speciale kinderverhuisdozen), wijs hem of haar een paar klusjes in jullie nieuwe woonst toe (een stukje muur verven kan perfect), of geef hem of haar de verantwoordelijkheid over enkele lichte spullen die mee moeten verhuizen.

 

immotopinvest-schilderen.jpg

 

Natuurlijk hangt alles af van de leeftijd van je kind. Daarom kan het misschien handig zijn om een babysit te vragen om mee aanwezig te zijn tijdens jullie verhuizing: zo hoef jij je geen zorgen te maken over je kroost, maar kan je de kids toch leuk betrekken!

 

  1. Een eigen plekje voor je kind

 

Heb jij een kind ouder dan zes? Dan wordt verhuizen pas écht leuk wanneer je bengeltje beseft dat het een heel nieuwe kamer krijgt! Denk daarom op voorhand al eens samen na over de inrichting van die kamer, de kleuren van de muren en de meubeltjes die erin komen. Wedden dat jouw kind zich extra zal verheugen op die prachtige kamer, en dus op jullie verhuizing?

 

Peuters en kleuters houden dan weer van standvastigheid. Verander dus niet te veel aan hun kamertjes, en gebruik dezelfde kleuren en spulletjes als in het oude huis. Een verhuizing is al verwarrend genoeg, dus houd dat kamertje maar zo herkenbaar mogelijk!

 

  1. Verdrietig zijn mag!

 

Een verhuizing is natuurlijk erg spannend én hopelijk leuk, maar er komen waarschijnlijk ook heel wat emoties bij kijken. Je zoon of dochter neemt afscheid van buurtvriendjes en een vertrouwde omgeving, en dat is niet te onderschatten. Praat daarom voldoende over de moeilijke kanten van jullie verhuis, en maak ook plaats voor verdriet en angst.

 

  1. Huisjes en tunnels

 

En - last but not least: gooi al die verhuisdozen zéker niet weg! Je kinderen kunnen er prachtige dingen mee maken: huisjes, tunnels, hutten, … noem maar op! Dit maakt het verhuisavontuur nog leuker, en geeft je kroost meteen een leuke bezigheid in jullie nieuwe stekje.

 

immotopinvest-spelen-karton.jpg

 

Verhuizen met de kids? Met deze tips zou het allemaal erg vlot moeten gaan! En Immo Top Invest is er natuurlijk om jullie ideale stekje in Limburg te vinden - of jullie oude nestje net te verkopen. Contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 011 222 295!