Lees hier al onze nieuwsberichten

Nieuws

Klein maar fijn!

 

Een groot huis, ruime kamers en een park van een tuin: het klinkt heerlijk, maar wist je dat ook kleine woningen heel wat charme hebben? Wij zetten in deze blogpost de vijf mooiste - maar superkleine - appartementjes ter wereld op een rijtje, zodat jij alvast kan beginnen wegdromen bij jouw niet-zo-heel-grote stekje…

 

30 m2 in Boedapest, Hongarije

 

Air-B-N-P-designrulz-11.jpg

 

Position Collective, een lokaal architectenbureau uit Hongarije, nam deze uitdaging met beide handen aan. Een kleine ruimte bewoonbaar maken vereist twee basisideeën: functionaliteit komt boven esthetische elementen, en élke centimeter van de ruimte moet benut worden. En of ze daarin geslaagd zijn! Een centraal meubelblok vormt de eyecatcher van dit appartement: een modulair systeem uit multiplex, dat dienst doet als bed, keuken én opbergruimte. Voeg daar nog een heleboel schuiven en rekken aan toe, en zie daar: een enorm moderne, functionele woning!

 

Air-B-N-P-designrulz-4.jpg

(Foto’s via desingrulz)

 

22 m2 in Taipei, Taiwan

 

116.jpg

 

Wonen in Taiwan - en meer bepaald in Taipei - is enorm duur, en daar probeerde architectenteam A Little Design op een prachtige manier een mouw aan te passen. Zij creëerden een wondermooi appartement op 22 m2, mét alle luxe die je je maar kan voorstellen! Een ligbad, goed uitgeruste keuken, voldoende opbergruimte…: deze flat heeft werkelijk alles. Voldoende ramen en lichte kleuren zorgen voor een mooie lichtinval, en de leuke mezzanine geeft het geheel een erg ruimtelijk gevoel. Wat een prachtig staaltje architectuur!

 

256.jpg

(Foto’s via archdaily)

 

20 m2 in Madrid, Spanje

 

Kleine ruimtes? Dat vereist natuurlijk een knap staaltje creatief denken! Dat was ook in dit appartementje in Madrid duidelijk. Om de ruimte optimaal te benutten, werkten de architecten op een geniale manier de hoogte in: alles werd op verschillende niveaus gecreëerd, ladder inclusief! Opslagruimte, werkplek, slaapzone, leefruimte, … : ook in dit appartement vind je alles om comfortabel te kunnen wonen. Architectuur to the next level - letterlijk dan!

 

Micro-appartementen-9.jpg 

(Foto via zimmo)

 

45 m2 in Barcelona, Spanje

 

Micro-appartementen-10.jpg

 

Een studio van amper 3 meter breed omtoveren tot een waar paradijs in hartje Barcelona? Geen enkel probleem voor de architecten van Nook! De klassieke tegelvloer werd op een prachtige manier bewaard, de open keuken zorgt voor een enorm ruimtelijk gevoel en de slaapkamer mét schuifdeur is meer dan groot genoeg. Een voltreffer!

 

De-keuken-en-de-woonkamer.jpg

(Foto’s via zimmo)

 

60 m2 in Milaan

 

Tiny-Milan-Apartment-by-R-piuerre_dezeen_468_4.jpg

 

Van tandartspraktijk naar comfortabel appartement? In Milaan kan het! Dankzij de hoge plafonds in deze voormalige praktijk, werd het mogelijk om een tweede verdieping te creëren: hallo slaapkamer en inloopkast! Natuurlijk werden ook een woonkamer, badkamer en keuken geïntegreerd, en er is zelfs een heuse werkplek voorzien. Veel natuurlijk licht én een slim kleurgebruik zorgen ervoor dat dit appartement er eentje is om lekker lang bij weg te dromen…

 

Tiny-Milan-Apartment-by-R-piuerre_dezeen_468_7.jpg 

(Foto’s via dezeen)

 

Ha, zoveel inspiratie, zoveel leuke ideeën… Begint het bij jou ook te kriebelen intussen? Bekijk dan zeker ons aanbod aan leuke Limburgse appartementjes ophttp://www.immotopinvest.be/nl/te-koop, en laat jouw creativiteit de vrije loop! Hulp nodig bij het kiezen van jouw nieuwste stekje? Contacteer ons dan via 011 222 295 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..