Lees hier al onze nieuwsberichten

Nieuws

Woningen om 'U' tegen te zeggen!

 

In België kan je enkele prachtige staaltjes architectuur vinden: een oud station omgebouwd tot moderne woning voor een gezin mét kinderen, supersmalle gebouwen die de ultieme droomwoning vormen, riante villa’s met de prachtigste tuinen, … . Het lijstje is eindeloos! Echter, om de échte speciallekes terug te vinden, ruilen we ons Belgenlandje even in voor pareltjes uit het buitenland. Wij presenteren: vijf woningen om ‘U’ tegen te zeggen!

 

1. Oude kerk in Engeland

 

Middleton-in-Teesdale, een anders niet zo boeiend stadje in Engeland, heeft er sinds kort een pareltje bij! Van een oud stenen kerkje uit de 19de eeuw maakte het Zwitserse Evolution Design een prachtige - en moderne - vakantiewoning, waarbij nieuwe en oude elementen foutloos samengaan. Het kerkje kreeg zowel aan de binnen- als de buitenkant een heuse make-over. Zo werden de oorspronkelijke ramen gerestaureerd en werden de kozijnen, de voordeur en de brievenbus mooi rood geverfd. Een ruime woonkamer, open keuken mét eetruimte en badkamer met alles erop en eraan maken het interieur helemaal af. We zouden al bijna vergeten dat dit huis maar liefst vier slaapkamers in de aanbieding heeft! Zin in een groepsvakantie, iemand?     

 

immotopinvest-vreemdehuizen-1.jpg

 

immotopinvest-vreemdehuizen-2.jpg

 

 

immotopinvest-vreemdehuizen-3.jpg

 

immotopinvest-vreemdehuizen-4.jpg

 

2. Doorzichtige woning in Japan

 

Wie vreemde dingen wil zien, moet ongetwijfeld naar Japan! In het bruisende Tokyo vind je onder anderen een doorzichtige woning terug, een pand opgebouwd uit een stalen frame en glas - that’s it! Dit ontwerp van Sou Fujimoto Architects is geïnspireerd op onze voorouders, die tussen de bomen leefden en dus niet al te veel beschutting hadden. Deze woning barst dus van het daglicht! Ben jij niet zo gesteld op je privacy? Dan weet je waar je moet zijn!  

 

immotopinvest-vreemdehuizen-5.jpg

 

 

 

 

 

 

immotopinvest-vreemdehuizen-6.jpg

 

3. Klokkentoren in San Fransisco

 

Geen toepasselijkere naam voor deze originele woning in San Francisco: welkom in de “Clock Tower Building”! Dit gebouw uit 1907 werd in 1921 uitgebreid met een prachtige toren, zodat lithografen ten volle konden profiteren van het natuurlijke licht dat daar binnenviel. In 1992 werd de toren volledig hervormd door architect David Baker en ontwikkelingsfirma McKenzie, Rose & Halliday, met een paar kleinere renovaties in 2013 als kers op de taart. Twee slaapkamers, twee badkamers en een onwaarschijnlijk grote leefruimte van 278 m2, allemaal in een moderne stijl met veel hout en beton: wie zegt daar nu ‘nee’ tegen?! Oh ja: hadden we het al over het gigantische terras rondom dit prachtige penthouse? Wij zwijmelen nog even verder…  

 

immotopinvest-vreemdehuizen-9.jpg

 

 

immotopinvest-vreemdehuizen-10.jpg

 

 

immotopinvest-vreemdewoningen-12.jpg

 

immotopinvest-vreemdehuizen-11.jpg

 

4. Drakenwoning in Spanje

 

“Terug naar de natuur!”, dat moét het idee van de architecten van deze “drakenwoning” in Granada (Spanje) geweest zijn. Dit huis - gebouwd op een klif met een helling van 42 graden - heeft een fantastisch metalen dak, waardoor het veel weg heeft van een echte drakenhuid. De ramen lijken wel ogen, en de glazen deuren op de benedenverdieping een gigantische bek. Heel indrukwekkend gedaan - en dat met een relatief klein budget! De woning werd heel geleidelijk aan gebouwd, en er kwam geen machineconstructie bij te pas. Het meubilair is ook allemaal handgemaakt, waardoor het back to basics-principe wel erg

veel kracht wordt bijgezet!    

 

immotopinvest-vreemdehuizen-13.jpg

 

immotopinvest-vreemdehuizen-14.jpg

 

 

immotopinvest-vreemdehuizen-15.jpg

 

 

immotopinvest-vreemdehuizen-16.jpg

 

5. Accordeonhuis in Zweden

 

Een oud vissershuisje naast het Övre Gla-meer in Zweden, dat helemaal opgevouwen kan worden om te voldoen aan de oppervlakterestricties van het reservaat waarin het gelegen is… Een echt accordeonhuis: veel futuristischer wordt het niet! Een terras met prachtig uitzicht op het meer en een achterkant volledig vervaardigd uit Canadees cederhout: dit huis gaat volledig op in haar omgeving. De woonkamer kan met een handvat uit de woning worden getrokken, en vergroot de woonoppervlakte op die manier van 45 m2 naar 72 m2. Het interieur werd afgewerkt met rendiervellen, stromend water komt uit het meer, elektriciteit en verwarming worden gewonnen uit zonne-energie en in de slaapkamer komen de restanten van het oorspronkelijke huisje duidelijk terug. Wat een droom!

 

immotopinvest-vreemdehuizen-17.jpg  

 

 

immotopinvest-vreemdehuizen-18.jpg

 

 

immotopinvest-vreemdehuizen-19.jpg

 

immotopinvest-vreemdehuizen-20.jpg

 

Een paar exemplaren om lekker lang bij weg te dromen, toch? In elk geval helpen wij, bij Immo Top Invest, jou alvast erg graag met de zoektocht naar jouw absolute droomhuis. Contacteer ons gerust via 011 222 295, of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Misschien kan je die woonst later verbouwen tot een echte drakenwoning, of alle muren door ramen vervangen? Dat laten we aan jou over!