Lees hier al onze nieuwsberichten

Nieuws

De perfecte work-life balance

 

Het is niet altijd gemakkelijk om de chaos van het dagelijkse leven onder controle te krijgen. Hoe vind je een goede balans tussen je job en gezinsleven? Naast werken en huishoudelijke klusjes van je takenlijst schrappen, is het belangrijk om af en toe noodzakelijke quality time met je gezin door te brengen. Werken in de immo-sector betekent vaak lange dagen maken, weekenddagen opofferen voor rondleidingen of opendeurdagen en in een competitieve omgeving werken. Niet altijd eenvoudig, maar ons team weet perfect hoe het daarmee om moet gaan! Wij vroegen onze werknemers om hun tips en tricks te delen voor de ideale work-life balance…

 

Patricia - onze vlotte receptioniste - is de eerste om twee handige tips met ons te delen. Elk laatste weekend van de maand is bij haar standaard geblokkeerd om iets leuks te doen met haar man, Frederic. “Dat is dan echt ‘ons weekend’”, zegt ze enthousiast. Patricia en haar man zijn allebei heel sportief, en gaan dan ook vaak een dagje samen mountainbiken - een passie die ze samen delen.

 

 

Patricia’s tweede tip is de 15 minuten-regel. Wanneer zij en haar man thuiskomen van het werk, praten ze een kwartiertje over hun dag. Hét moment om harten te luchten! Na die 15 minuutjes wordt de knop omgedraaid, en kunnen ze de rest van de avond besteden aan leukere onderwerpen om over te praten.

 

Ook volgens Tim - één van onze commercieel vertegenwoordigers - is de sleutel tot een goede balans in het leven tijd maken voor elkaar. Af en toe eens een half dagje vrij nemen om samen een uitstapje te maken met het hele gezin… dat zou hij voor geen geld meer kunnen missen!

 

 

Frank is zeer duidelijk in zijn tip: een strakke agendaplanning. Als jij en je partner allebei een drukke agenda hebben, is het noodzakelijk om jullie planningen eens naast elkaar te leggen. Op die manier vind je altijd wel een gaatjes in de agenda’s, en plan je op een efficiënte manier extra quality time in.

 

 

Daar sluit Dries zich bij aan. Zijn tip? Plannen, plannen, plannen! Zowel hij als zijn vrouw kloppen vaak lange uren. De tijd die ze dan samen vrij hebben, spenderen ze het liefst met hun zoontje. “Ook van kleine momentjes kan je enorm genieten”, benadrukt hij. Dries’ ultieme momentje met zijn zoon vindt elke ochtend om 7u30 plaats: dan gaan ze samen de kippen eten geven en eitjes rapen. Deze kleine, vaste routines zijn bijzonder fijn om - ondanks je drukke agenda - toch een leuk moment samen te hebben.

 

 

Heb jij zelf ook nog tips voor de perfecte work-life balance? Laat dan zeker iets weten, want wij zijn benieuwd!