Lees hier al onze nieuwsberichten

Nieuws

Gemeente in de kijker: Sint-Truiden

Door die warme temperaturen begint het toch te kriebelen om weer een gezellig uitstapje te plannen met heel het gezin. Wat dacht je van het mooie Sint-Truiden? Waarom deze Limburgse gemeente dé plek is voor een leuk daguitstapje, vertelt Frank je met alle plezier.  Hij is jouw persoonlijke gids in zijn thuishaven Sint-Truiden!

FrankxSintTruiden.png


Mijn vader had vroeger een platenwinkel op de grote markt in Sint-Truiden, namelijk “Music Center”. Daar heb ik als kind ook altijd gewoond, pal in het centrum. (
Nu woont hij sinds 24 jaar in Zepperen, een van de vele randgemeenten van Sint-Truiden.) Ideaal als je rust wil combineren met een levendig centrum. Ik vind het geweldig dat ik in alle rust in mijn tuin kan genieten van een goed boek maar ook zeer snel in het bruisende centrum kan zijn. Voor mij echt een ideale combinatie!

Sint-Truiden leeft écht. Er worden verschillende evenementen georganiseerd doorheen het jaar. De prachtige markt en vele mooie winkels maken het zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan deze Limburgse gemeente. Één van zijn favoriete periodes is de bloesemtijd. De bloesemstreek rond Sint-Truiden wordt de “Cataract-route” genoemd. Héérlijk om op een mooie zonnige dag langs te fietsen. Je waant je echt in het buitenland, ultiem vakantiegevoel verzekerd!

Na een lange fietstocht is het belangrijk terug op krachten te komen, met een uitgebreide maaltijd en een goed glaasje wijn bijvoorbeeld! Voor (h)eerlijke gerechten moet je volgens Frank bij De Fakkels zijn. Zonder twijfel de culinaire topper in Sint-Truiden, zegt hij enthousiast. De dag afsluiten met een goed glaasje wijn doe je bij Ons Huis op de grote markt.

Ook in de randgemeenten moet je niet op je honger zitten. Op het dorpsplein in Zepperen, waar hij woont, gaat Frank graag naar Taverne Haspengouw. Het is echt de ideale plek om je te ontspannen met een heerlijk streekbiertje in de hand en een lekkere snack.

De plantages intrekken voor een fikse wandeling in de mooie natuur gevolgd door een zonnig terrasje, je fiets nemen en via één van de vele fietsroutes de Haspengouw streek ontdekken, je eens culinair laten verwennen in de op en top Limburgse restaurants, paraderen langs de vele winkels, … Je merkt het al, in Sint-Truiden zal je je niet snel vervelen. Een bruisend stadscentrum gecombineerd met prachtige natuur dichtbij. Voor ieder wat wils dus!