Lees hier al onze nieuwsberichten

Nieuws

Gemeente in de kijker: Zonhoven


Augustus, het lijkt wel de zondag van de zomer. En wat doe je liever op een zondag dan een nieuwe gemeente verkennen? Juist ja, niets! Daarom leek het ons perfect om jullie kennis te laten maken met het wondermooie Zonhoven. Natuur, cultuur en vooral culinaire hoogstandjes: Zonhoven has it all! Vraag maar aan Alexandra, zij maakt je in een mum van tijd warm voor deze Limburgse topgemeente.

Fietsers, wandelaars, ruiters, sporters,… ze vinden allemaal hun gading in de prachtige natuur van Zonhoven. Denk maar aan de Teut op Termolen of de Platwijers op de Halverweg, wandelaars kijken hun ogen uit wanneer ze het mooie uitgestrekte domein kunnen zien van op de grote uitkijktoren en dat kunnen we ze natuurlijk niet kwalijk nemen. Zonhoven heeft dan ook maar liefst zeven reservaten en drie beschermde landschappen, waardoor ruim 40% van de totale oppervlakte een groen statuut heeft. Zo goed als alle Vlaamse biotopen zijn hier terug te vinden, van heide en vennen tot naaldbossen!

 

“Ik heb zeker en vast veel herinneringen te danken aan het groen in onze gemeente, iets wat me toch altijd zal bij blijven!” aldus Alexandra.

 

Alexandra heeft als geen ander een band met deze groene gemeente. Ze is een geboren en

getogen Zonhovenaar en laat dat ook duidelijk merken! Al van kleins af aan vond ze het geweldig om met de scouts in de (vele) bossen te gaan spelen en gezellige kampvuren te maken. Ze is nog steeds zeer betrokken met de gemeente doordat ze lid is van Rotarcart Zonhoven, een jongerenbeweging die zich inzet voor het lokale goede doel en daarvoor ook geld inzamelt.

Naast de prachtige natuur weet Alexandra ons nog enkele leuke hotspot mee te geven. Zo raadt ze Sjiek zeer sterk aan, een eetcafé dat lekkere en vooral verrassende gerechten maakt met een ongedwongen sfeer. Maar wanneer ze graag van in haar zetel wil genieten van de Zonhovense lekkernijen, laat ze een lekkere pizza van Mondo aan huis leveren.

Bij het mooie weer dat er zit aan te komen in Augustus, zal je Alexandra ongetwijfeld vinden op het gezellige terras van de Zoete Inval. Haar tip: probeer zeker een koffie hier!

Heeft Alexandra jou ook zo nieuwsgierig gemaakt om Zonhoven eens te bezoeken? Of sterker zelfs, ben je van plan om met je gezinnetje naar het groenste plekje van Limburg te verhuizen? Neem dan snel een kijkje tussen onze panden in Zonhoven en contacteer ons voor meer info op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..