Lees hier al onze nieuwsberichten

Nieuws

Gemeente in de kijker: Riemst

 

Bestaat er iets dat je meer rust brengt dan een herfstwandeling? Neen dus, dat dachten we al. Alles wordt plotsklaps 100 keer mooier wanneer de blaadjes van de bomen beginnen te vallen, maar wij weten één plek dat veruit het mooiste is om te bezoeken in de herfst: Riemst. Deze veelzijdige gemeente heeft zowat alles wat je zoekt! En ons Sanne kan je daar alles over vertellen.

Riemst has it all en dat kan je zeker beamen wanneer je naar de VTM-fictiereeks ‘Zuidflank’ gekeken hebt! Het Wijnkasteel Genoels-Elderen speelde er namelijk de hoofdrol in, maar dat is slechts het topje van de Riemst-ijsberg. Je kan er namelijk genieten van talrijke monumenten, de indrukwekkende uitzichten en de wondermooie natuur. En dat is dan enkel boven de grond! Wist je dat er ondergronds ook nog vanalles te ontdekken valt? Het Mergellandschap is écht een must-see!

 

 

Sanne is helemaal weg van Riemst, want ze is er namelijk geboren én getogen. Als kind vond ze het fantastisch om rond te hangen op de verschillende speelpleintjes die er in de omgeving waren. Niets dan fijne herinneringen daar! Het is er echt ideaal voor alle leeftijden, wist ze er nog aan toe te voegen.

 

Maar wat raadt een echte Riemstenaar nu aan om eens te doen daar? Sanne houdt van een goede wandel- of fietstocht doorheen de ellenlange velden met weidse uitzichten, echt om van te genieten! Je kan er helemaal tot rust komen en ook nog eens de natuur bewonderen, twee vliegen in één klap. Als je na al dat wandelen en fietsen wat honger en dorst begint te krijgen, zegt Sanne dat je zeker langs moet gaan bij cafetaria ‘Onder de Brug’ te Vroenhoven. Je hebt er een erg fraai uitzicht van het Albertkanaal vanop op het zonneterras én bovendien natuurlijk heerlijke versnaperingen! Perfect om dus even uit te waaien na zo’n drukke dag.


Heeft Riemst ook jouw hartje weten te veroveren? Aarzel dan niet en neem snel een kijkje tussen onze panden in deze Limburgse gemeente, je kan altijd meer info vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!