Lees hier al onze nieuwsberichten

Nieuws

Gemeente in de kijker: Alken

Oktober is dé maand bij uitstek om in het weekend een stevige herfstwandeling te doen, en waar kan je dat beter doen dan in het wondermooie Limburg? Juist ja, nergens. We hoeven je ook heus niet meer te vertellen dat deze gezellige provincie enkele verborgen pareltjes heeft, en daar is Alken één van. Eline kan je er alles over vertellen!

Eindeloos veel fietsroutes, een fenomenaal uitzichtpunt en fantastische verborgen landschappen. Kortom: het fijne Alken. Er is voor ieder wat wils, zowel de jeugd als de oudere generatie zal er zich niet snel vervelen.


Maar wat er toch met kop en schouders bovenuit steekt, is de Mombeekvallei. Dit verscholen plekje tussen beemden en broekbossen op de grens tussen Hasselt en Alken is een fantastisch natuurgebied waar de natuur alle kansen krijgt, en dus dé ideale plaats voor een herfstwandeling! Ook het uitzichtpunt is adembenemend en ideaal om even op adem te komen na het lange stappen.

 

 

Eline heeft alleen maar positieve ervaringen met Alken. Ze heeft hier namelijk een jaar gewoond en spreekt er nog steeds vol lof over. Ze woonde een paar straten van het centrum en vond dit echt fantastisch. Alles blijft zo fijn en gezellig terwijl je toch zoveel op wandelafstand hebt. De bakker, slager, supermarkt, bank, bibliotheek,... alles kon je gewoon te voet doen!

En dat deed Eline natuurlijk maar al te graag met haar dochtertje bij. Haar favoriete plek bij uitstek? De speeltuin natuurlijk! Alken heeft een enorm fijn recreatiedomein dat perfect is om met kleine kindjes naartoe te gaan met achteraan een vijver, wat dan weer ideaal is voor een leuke wandeling. Verder raadt Eline ook zeker aan om eens één van de vele fietsroutes die uit Alken vertrekken te nemen, een geslaagd weekendje uit is zeker gegarandeerd!

Kan je nu ook al niet meer wachten om er eens een kijkje te gaan nemen? Of wist Eline je zo hard te overtuigen, dat je er zelfs wilt gaan wonen? Aarzel dan niet en contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., we helpen je maar al te graag verder.