Lees hier al onze nieuwsberichten

Nieuws

Tijdelijk verlaagd BTW-tarief van 21 % naar 6%*

10.000’EN EURO’S BESPAREN OP JE EERSTE EIGENDOM? 

Vanaf 1 januari 2021 t.e.m. 31 december 2022 wordt het verlaagde btw-tarief van 6% voor de sloop en heropbouw van een woning uitgebreid naar heel België. Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert.

Aan deze voorwaarden moet je voldoen om precies aanspraak te maken op dat verlaagde tarief:

1. HET IS JE ENIGE WONING

Het verlaagde btw-tarief geldt enkel voor woningeigenaars die ook daadwerkelijk komen wonen in woonproject Batenhof (Zonhoven), Carbo (As), De Gilden (Hoeselt), Landrada (Munsterbilzen). Ben je aan een andere woning verbonden door erfenis, dan geldt eveneens deze 6%-regel.

2. JE BLIJF ER MINSTENS 5 JAAR WONEN

Om volledig te genieten van dit belastingvoordeel, moet je minstens vijf jaar blijven wonen in deze – enige – woning. Zo niet, dien je het btw-voordeel van de resterende periode – inclusief van datzelfde jaar – terug in te leveren.

EN WAT BRENGT DAT OP IN EURO’S?

Omdat percentages niet altijd evenveel vertellen, zeggen we het liever in euro’s. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoeveel je precies kan besparen op de aankoop van een nieuwbouwwoning.

In de praktijk wordt de btw-verlaging enkel toegepast op de pure bouwwaarde van het appartement. Niet op de bijhorende grondwaarde en registratierechten.

Cijfervoorbeeld project ‘Batenhof’:

Voor appartement 0.1 met een bouwwaarde van 230.000 euro betekent dat het volgende:

  • Bouwwaarde: 230.000 euro
  • Grondwaarde: 65.000 euro
  • Registratierechten: 6.500 euro

Door slechts 6% btw te betalen op de bouwwaarde in plaats van 21% bespaar je maar liefst 34.500 euro. Je weet wel wat te doen met dat geld, niet?

WIL JIJ BIJ DE GELUKKIGEN ZIJN?

Ontdek alvast onze beschikbare appartementen voor de woonprojecten Batenhof (Zonhoven), Carbo (As), De Gilden (Hoeselt) en Landrada (Munsterbilzen). Wil je meer weten over deze aantrekkelijke btw-verlaging? Contacteer ons en wij beantwoorden graag al je vragen.

Ontdek al onze projecten die hiervoor in aanmerking komen: https://www.immotopinvest.be/nl/nieuwbouw

*Indien u aan de wettelijke voorwaarden voldoet.