Lees hier al onze nieuwsberichten

Nieuws

Waarom investeren in nieuwbouw? Ontdek het hier

Nieuwbouw als investering

Waarom investeren in nieuwbouw?

Koop je een nieuwbouwwoning of - appartement als investering om te verhuren of als tweede verblijf? Dan betaal je het standaard 21% btw-tarief en dus niet het verlaagde tarief van 6%. Toch zijn er andere redenen om ook in 2021 te investeren in nieuwbouw. Wij sommen er enkele op:

  • Veilige investering: De waarde van vastgoed blijft - hoewel soms onderhevig aan schommelingen - stijgen.
  • Beter rendement: Bij een nieuwbouw moet je als investeerder geen renovaties of dergelijke bekostigen, in tegenstelling tot bij oudere panden. Je woning is dus meteen klaar om te verhuren. Ook bij herverkoop krijg je een betere prijs voor een relatief nieuw huis of appartement.
  • Duurzaamheid troef: Een nieuwbouw voldoet meteen aan de BEN-normen en EPB-eisen terwijl oude panden steeds meer druk zullen ondervinden om aan deze normen te voldoen.
  • Meer comfort en huurinkomsten: De energiezuinige investeringen en moderne look van een nieuwbouw spreken heel wat huurders aan. Combineer die grote vraag met een goede ligging van je pand en je bent verzekerd van mooie huurinkomsten.

3 tips als je investeert

  1. Focus op de huurders: Huurders van de toekomst zijn op zoek naar comfort. En laat de troef van nieuwbouw nu net comfort zijn. Ruime kamers, veel lichtinval en energiezuinige investeringen maken je nieuwbouw aantrekkelijk voor veel mensen.
  2. Hou rekening met locatie: Dicht bij het openbaar vervoer, in de buurt van scholen, in het centrum of in de buurt van winkels. Locatie is belangrijk voor je huurders en voor de huurprijs die je zal ontvangen.
  3. Denk na over het type pand: Een gezellig appartement voor een jong koppel, een woning groot genoeg voor een gezin, of een comfortabel appartement waar ook een ouder koppel kan intrekken? Denk na over je doelgroep, hou rekening met de locatie en bepaal zo in welk type pand je het best kan investeren.